Pàgines

dimecres, 1 de maig del 2013

Hipersensibilitat dental: del problema a les solucions (part 1)

Aproximadament, 1 de cada 4 persones pateixen d'hipersensibilitat.
Es caracteritza per un dolor com a resposta a estímuls tàctils, tèrmics, químics o osmòtics.
Es produeix per una exposició de la dentina al medi oral, degut a una retracció de la geniva o per causa d'un desgast de tipus traumàtic (un raspallat agressiu) o de tipus químic (per la utilització de diferents àcids en menjars i begudes).

Aquest trastorn s'origina quan els conductes dentals, que guarden les terminacions nervioses, queden al descobert i aixo dona lloc a estímuls en resposta a accions quotidianes com són la ingesta de begudes o menjars freds o calents, el raspallat, etc.

L'ús de tècniques inadequades de higiene bucal, raspalls durs i pastes abrasives, las erosions químiques per àcids o acumulació de placa bacteriana, poden provocar la hipersensibilitat dental.

Algunes persones presenten un major risc de sofrir hipersensibilitat dental; entre elles; les que es raspallen vigorosament les dents, aquelles amb recessió gingival, les que estan en tractaments periodontals, els bulímics amb els seus vòmits àcids o les persones amb problemes periodontals o exposicions anormals dels colls de les dents.

Part 2 de l'article.
Part 3 de l'article.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Designed by NAKAMA PRODUCTIONS